Najave Video

6.festival veterana – folklorni spektak

Udruženje građana “Veterani Zlatibora” će ove godine organizovati 6.festival folklornih veterana pod sloganom “Zlatibore zaigraj”. Folkloraši iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije će se okupitu 3.decembra na Zlatiboru.

veterani-6fest1

Organizatori su se potrudili da prirede nezaboravan spektakl gde se očekuje nastup preko 30 folklornih društava, koje će se predstaviti brojnim koreografijama. Očekuje se da će na ovogodišnjem festivalu učestvovati više od 1.000 folkloraša. Svoje učešće na Festivalu je već potvrdilo više ansambala kako iz zemlje tako i iz inostranstva, sa više od 400 prijavljenih učesnika.

Kao i prethodne godine Veterani će se predstaviti u Hali Sportova u Čajetini a program počinje u 15 časova. Ove godine se očekuje da će publika moći da uživa u čak 6 sati igre i pesme.

UG “Veterani Zlatibora” ima više desetina članova, a do sada su pripremlili više koreografije od kojih su najpoznatije Igre iz Mačve, Igre zlatiborskog kraja i Bosilegradsko krajište. Udruženje je u saradnji sa OŠ Dimitrije Tucović formiralo folklornu sekciju “Radost Zlatibora”.