Društvo Humanost i solidarnost

Novi volonteri u Zračku

Tokom septembra su bile organizovane dve radionice za obuku volontera za rad sa korisnicima Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Čajetini. Mladi volonteri su ovom prilikom kroz praktičan rad i igru predstavljene teme omladinski aktivizam i volonterizam, komunikacija kao i igra kao podsticajno sredstvo u radu sa decom sa smetnjama u razvoju. Učesnici radionice su pokazali interesovanje za uključivanje u volonterski rad sa korisnicima „Zračka“ a prvu priliku za druženje su imali već za nekoliko dana.

U četvrtak, 14.septembra novi volonteri su učestvovali u muzičkoj radionici sa korisnicima “Zračka”, gde se kroz pesmu i igru, na kreativan i zabavan način radilo na razvijanju samopouzdanja, koordinacije i socijalizacije korisnika.  Šest volonterki je sa voditeljkom obuke, Vesnom Belčević uz podršku zaposlenih u “Zračku” znanja stečena na obuci primenilo ovom prilikom.

Obuka i realizacija ovih radionica je deo projekta ,,Unapređenje kvaliteta usluge Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u opštini Čajetina“. Projekat podržava Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.


UG Zlatiborski krug
www.zlatiborskikrug.org.rs
zkrug@mts.rs