Društvo

Svaki drugi Čajetinac učestvuje u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi

Kako je prvo izvlačenje u nagradoj igri “Uzmi račun i pobedi” zakazano za subotu 11.mart na Prvom programu RTS, u okviru emisije koja počinje u 17 sati, Pošte Srbije su objavile podatak da su građani do 8.marta  3.656.535 koverata sa fiskalnim računima ili slipovima.

U ovu brojku ulazi i 7.105 koverti koje su poslali građani opštine Čajetina kako smo obavešteni u Kontakt centaru za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Kada se ovaj podatak o poslatim kovertama uporedi sa brojem stanovnika opštine Čajetina kojih je na popisu 2011.godine bilo  14.745, statistički gledano svaki drugi stanovnik opštine Čajetina poslao po jednu kovertu.

Zanimljivo je pomenuti da je na području opštine Čajetina distribuirano 39.760 koverti od 7,3 miliona koliko su Pošte Srbije do sada odštampale. U ovom trenutku u poštama postoje zalihe od oko 900.000 koverti pošto su građani do 8.februara preuzeli 6.404.102 koverta.

Velika razlika između distribuiranih koverti 39.760 i broja poslatih 7.105 u Čajetini se povezuje sa velikim brojme turista koji su koverte preuzeli dok su bili na odmoru na Zlatiboru.

U prvom kolu će biti izvučeno čak 177 nagrada, među kojima su najvrednije: stan u Beogradu u naselju Braće Jerković – Padina sa polisom osiguranja imovine, 12 automobila „fijat 500 L“, jedno putovanje u Pariz na četiri dana, putnim osiguranjem i kartama za jedan teniski meč na Rolan Garosu, dva desetodnevna putovanja u Grčku, sedmodnevni odmor za dve osobe u hotelu na Staroj planini, kao i četvorodnevni odmor na Zlatiboru za dve osobe.

Pored toga u prvom kolu će biti izvučeni i srećni dobitnici: 12 prenosivih računara „lenovo“, 12 frižidera „gorenje“, 25 mobilnih telefona „tesla“, 25 tableta „tesla“, 12 televizora „tesla“, 7 veš-mašina „gorenje“, 3 veš-mašine „beko“, 2 mašine za sudove „beko“, 7 mašina za sudove „gorenje“, 25 mikrotalasnih pećnica „gorenje“, 25 blendera „braun“, 3 vaučera za kupovinu robe u prodajnim objektima „Gomeks“ u vrednosti od 20.000 dinara i 1 polisa životnog osiguranja Sosijete ženerala.

Posebnu zanimljivost ove igre čini i takmičenje opština i gradova u broju prikuplјenih fiskalnih računa i slipova, gde će 12 najaktivnijih lokalnih zajednica biti nagrađeno su wifi zone sa besplatnim internetom za sve građane, a prvih 5 opština i gradova dobiće namenska finansijska sredstva za opremanje škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja – o čemu će putem glasanja odlučivati građani pobedničkih opština. U ovom delu igre broj računa i slipova po stanovniku ponderisan zaradama u opštini Čajetina iznosi 6.5028.