Ekonomija Lokalna privreda

Internet drvo i na Zlatiboru

Ovih dana su završeni radovi na postavljanju Wi Fi drveta na Kraljevom trgu na Zlatiboru. U drvo interneta je ugrađen internet predajnik koji pokriva krug prečnika 50 metara, kao i usb portovi koji omogućavaju punjenje mobilnih telefona. Stubove za Wi Fi drvo je izradila kompanija Amiga iz Kraljeva. Na portalu mts.rs je nova usluga MTS nazvana “mts WiFi” i biće besplatna za sve  korisnike do 30.juna 2017.godine.

Mreža je trenutno otvorena tako da se internetu pristupa na sledeći način. Korisnik treba da pronađe i izabere “mts WiFi” sa spiska dostupnih WiFi mreža na uređaju. Zatim treba pokrenuti internet pretraživač i izaberite ili unesite adresu koja ne počinje sa “https”. Nakon toga, korisnik će automatski biti preusmereni na “mts WiFi” portal. Da biste nastavili da koristite našu lokalnu mrežu neophodno je da označite da ste saglasni sa Opštim uslovima pružanja usluge i da kliknete na dugme “Besplatni internet”

 Zlatibor će se tako pridružiti gradovima poput Beogradu, Kragujevcu, Požarevcu, Petrovcu na Mlavi , Gornjem Milanovcu… gde su ovakvi uređaji već koriste.