Izbori

SNS u Doljevcu osvojio 85% glasova

Na lokalnim izborima u Doljevcu Srpska napredna stranka je zabeležila jedan od najboljih rezultat na lokalnim izborima Srbiji. U ovoj opštini koja se nalazi u Niškoj oblasti na jučerašnjim izborima za listu koju je predvodio Goran Ljubić je glasalo 9.149 građana, što je 85,20% od ukupnog broja glasača. Statistički gledano, u poslednjih nekoliko godina ovakve rezultate je SNS postigao u par navrata. Na parlamentarnim izborima 2016.godine SNS je dobila 85% glasova u Štrpcu tj od 6.210 upisanih glasača podršku SNSu je pružilo 5.280 glasača, dok je na predsedničkim izborima 2017.godine kandidat Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić u opštini Gora (AP Kosovo i Metohija) dobio čak 91% glasova (969 glasova).

Kada su u pitanju lokalni izbori pored popularnosti stranke i lidera partije očigledno je da svoju ulogu imaju i kandidati na tim listama jer se radi o ljudima koje komšije dobro poznaju. Tako je na izborima u nedelju svoju popularnost kao predsednika opštine Doljevac potvrdio Goran Ljubić dosadašnji predsednik ove opštine. Lista koju je on predvodio juče je dobila apsolutno poverenje. Goran Ljubić je popravio svoj rezultat od pre dve godine kada je njegova lista dobila podršku 7.751 glasača, što je 70,97%. SNS je osvojila čak 1.000 glasova više no što dobio Aleksandar Vučić na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima (8.064 glasova – 78,80%).

Kada su u pitanju ostale tri lokalne samouprave u kojima su organizovani izbori SNS je zabeležila dobre rezultate. U Kuli je SNS osvojila skoro 60% glasova, što je 20% više nego na prethodnim lokalnim izborima, U Kladovu je SNS zabeležio skromno povećanje broja glasova sa 56% 2016, sada je to bili 59%.

U Lučanima je SNS osvojila 66,25% glasova što je 15% više u odnosu na prethodne izbore, ali će ovi izbori ostali pod senkom oprečnih vesti koje su stizale tokom dana iz Dragačeva i Lučana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *