Košarka Sport

KK Zlatibor – prvak Druge košarkaške lige

MLADOST-ZLATIBOR 88:93 (19:31, 27:23, 26:23, 16:16)
Sala OŠ Vuk Karadžić
Gledalaca 300
Sudije: Vlahović, Pavlica, Heđeši
Mladost: Šparović 9, Tapušković 6, Marković, Stefanović 7, Čvorović 18 (ind 28), Vranić 11, Stanisavljević 33 (ind 34), Kojić 3, Riorović, Dimitrijević, Simić, Milanović
Zlatibor: Tmušić, Mukanović 14 (ind16), Brašanac, Stanisavljević 5, Jevđić 10, Kojić 8, Vulić 19, Smolović 2, Marić 23 (ind 28), Radić 12, Čorbić

Zlatibor je najveći uspeh u svojoj istoriji krunisao pobedom protiv odlične i veoma motivisane ekipe Mladosti i sa prvog mesta Druge lege se plasirao u Košarkašku ligu Srbije. Uz veliki broj navijača koji su doputovali iz Čajetine slavlje je počelo odmah po dodeli pehara, medalja i šampionskog čeka kojim prvaka nagrađuje Košarkaški savez Srbije.

Što se same utakmice tiče, Zlatibor je odlično odigrao prvi period i stekao prednost koju je sačuvao do kraja. Izjednačeno se igralo do kraja, odbrane su bile slabiji segment igre kod oba tima, ali je i broj neiskorišćenih napada rastao, tako da je u poslednjih deset minuta postignuto znatno manje poena nego u prve tri četvrtine. U samom finišu domaćin je došao nadomak izjednačenja ali više nije mogao.

U Zlatiboru je odličan bio Petar Marić koji je sjajno i šutirao i skakao, a istakli su se i Vulić i Mukanović. Najbolji pojedinac susreta svakako je bio Željko Stanisavljević koji je ubacio 34 poena i ostvario indeks od 33.

Tako je za ekipu iz Čajetine na najlepši mogući način završena ova sezona koja je pokazala kako se uz veliki rad, odličnu organizaciju, potvrđen kvalitet i neizmernu ljubav prema klubu može ostvariti vrhunski rezultat i nadamo se dugo sijati na košarkaškoj mapi Srbije.

D. Milojević