Kultura Muzika

Prvi srpski gospel hor gostuje u Čajetini

Merry Gospel Hor će u petak 2.februara u 19 časova nastupiti u sali biblioteke Ljubiša R Đenić u Čajetini. Merry Gospel Hor je prvi je prvi srpski gospel hor koji je osnovan 2001. godine pod upravom dirigenta Marije Kuburić-Borović.

Hor uspešno izvodi dela crnačke duhovne i gospel muzike, kao i autorske pesme istog žanra mladih kompozitora i pevača a do sada su između ostalog nastupali u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu, Rumi, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Šidu, Vršcu, zatim, Beču, Ofenbahu, Lošinju, Osoru, Maruševcu, Sarajevu… U horu nastupa između dvadeset i trideset članova a postiji i instrumentalana sekcija u klasičnoj postavci klavir, orgulje, kontrabas, gitara i bubanj. Treba pomenuti da hor učestvovao i u pozorišnim predstavama (Brod plovi za Beograd), kao i na brojnim festivalima duhovne muzike u zemlji i inostranstvu.

Hor je objavio tri DVD ‑Merry Gospel Hor  Live (snimak sa koncerta u Kolarčevoj zadužbini 2006. 2008. I 2010. godine u Beogradu), kao i jedan kompakt disk sa odabranim numerama iz svog repertoara i autorskim pesmama (2006).