Izbori Novosti

Izbori

14.03.2012.godine, Zlatibor

Dok smo se okrenuli prošle su četiri godine i došlo je vreme za novo biranje. Pre četiri godine građani opštine Čajetina su glasali, većinu glasova i odborničkih mandata čak 18 je osvojila Demokratska stranka Srbije, Demokratska stranka je osvojila 6, Srpska radikalna stranka 3, Nova Srbija 2 kao i SPS. Censuz nisu prešli koalicija SPO – LDP, G17+ i grupa građana Borko Cvetić.

Na političkoj sceni se dosta stvari promenilo. Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić su formirali SNS, Mlađan Dinkić je G17+ pretvorio u URS. Rasim Ljaijć je formirao SDPS. Pošto su karte promešane izbori mogu da počnu.

Kada je naša opština u pitanju, žalosna je činjenica da u ovom trenutnu nijedan opštinski odbor nema svoju internet prezentaciju. Demokratska stranka i Srpska napredna stranka imaju facebook stranice i to je to. Na zvaničnoj prezentaciji Opštine Čajetina postoji stranica sa podacima o političkim partijama, ali ona dugo nije ažurirana.

Ovih dana će se verovatno aktivirati odbori svih stranaka i kampanja počinje. Skupština opštine Čajetina ima 31 odbornika. Po zakonu, izborne liste trebaju da se predaju do 21.aprila, i da budu proglašene do 26.aprila. Pošto opština Čajetina ima nešto manje od 15.000 stanovnika za izbornu listu treba prikupiti 200 potpisa.