Republika Video

Ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt

Posle sеdnice Savеta za nacionalnu bеzbеdnost predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je održao konferenciju za medije. On je istakao da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenuti predistražni postupak i dostaviti zahteve ostalim nadležnim organima, MUP-u, BIA i svim drugim organima.

Izvor: Printscreen/Youtube/Srpska napredna stranka

Vučić je naveo da je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost dogovoreno da se uputi pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi. Kako je rekao, uvereni su da bi učešće organa Srbije značilo otkrivanje istine o ubistvu Ivanovića. Istakao je da Beograd nema najveće moguće poverenje u prištinske organe.

“Ako nisu u stanju, molimo ih da pozovu naše organe i prihvate našu pomoć. Jer, mi kažemo, mi ćemo da otkrijemo (ubice)”, kaže Vučić….

Ne postoji savršen zločin, a ovo je daleko od savešenog zločina, dodao je predsednik. Istakao je da ne želi da govori o tome kome bi moglo da odgovara ubistvo Olivera Ivanovića.

“Ne želim još o tome da govorim. Početnih indicija imamo, ali neću o tome govoriti dok nadležni organi ne budu govorili”, rekao je predsednik Srbije novinarima.