Politika Vesti Video

Održana 18.sednica SO Čajetina

U utorak, 17.oktobra održana je 18. sednica Skupštine opštine Čajetina. Odbornici su razmatrali 26 tačaka dnevnog reda.  Na početku su odbornici upoznati sa Izveštajem o izvršenju budžeta opštine Čajetina za prvih šest meseci tekuće godine. Zaključno sa 30.junom u prvih šest meseci 2017.godine opština Čajetina je imala prihod od 912.618.372,81 dinar, što je 51,42% u odnosu na planirane. Rashodi i izdaci za pomenuti period izvršeni su u iznosu od 700.115.512,04 dinara odnosno 39,44% u odnosu na planirane.

Potom su usvojene izmene finansijskih planova za KJP Zlatibor i JKP Zlatibor – Vodovod, zatim “Gold gondola” i “Duboko”, kao i za “Zlatiborski Eko agrar”. Odbornici su dali i saglasnost na izveštaj o radu za prethodnu i plan rada za narednu radnu godinu PU „Radost“ Čajetina. Rade Jovanović sa Zlatibora imenovan je za direktora JKP „Vodovod Zlatibor“ Čajetina po ranije raspisanom konkursu.

U cilju smanjenja lokalne komunalne takse za privremene objekte u 4. zoni, izmenjene su dve odgovarajuće odluke Skupštine. Usvojena je izmena odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, izdvajanjem u posebnu kategoriju garni i apart-hotela. Usvojena su tri rešenja o otuđenju zemljišta po osnovu raspisanog javnog oglasa, kao i više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u postupku ispravke granica građevinskih parcela. Skupština je usvojila i Lokalni antikorupcijski plan opštine Čajetina.

Treba pomenuti da se na ovom zasedanju nijedan odbornik nije javio za reč tako da su sve tačke dnevnog reda usvojene bez diskusije.