Izbori Politika Vesti Video

Opozicija najavljuje pobedu u Sevojnu

U petak, 16.februara predstavnici liste “Ujedninjeni pobeđujemo, za Sevojno, za Srbiju” su postavili štand u Sevojnu gde će se svakog dana razgovarati sa građanima. Na početku ove akcije sa građanima su razgovarali Milan Stamatović (Zdrava Srbija) i Jovan Marković (Demokratska stranka).

Stamatović je ovom prilikom rekao da je nije sve onako kako im to prikazuju režimski mediji i da je Srbija obespravljena, devastirana, uplašena i ucenjena.

“Naša dužnost i obaveza jeste da oslobodimo građane da se bore za svoja prava, svoju egzistenciju, svoja radna mesta, a ne da ih ucenjuju, kupuju jer mi nismo roba rekao je kaže Stamatović.

Zapadna Srbija nije pogodna za oblikovanje, nije pogodna za manipulaciju i još što je najvažnije i najbitnije zapadnu Srbiju nećemo dozvoliti da nam vređaju inteligenciju, istakao je Stamatović.

Zaključivši da je Čajetina pravi primer kako može da se pobedi jedan diktatorski režim, ističući da će se posle lokalnih izbora u Sevojnu pokazati da postoji i ona druga Srbija u kojoj žive ljudi koji razmišljaju svojom glavom i da će oni pobediti Vučića.

Potpredsednik DS i predsednik GrO u Užicu Jovan Marković naglasio je da će kampanja Ujedinjene opozicije biti pobednička i da građani Sevojna sa ovim političkim partijama mogu napraviti da se dese prave promene.

„Građani Sevojna su u proteklih nekoliko nedelja izloženi velikom pritisku, dolazak ministara funkcionera SNS, estradnih umetnika i drugih. Sve to ima za cilj da zataška nerad, neodgovornost i bahato ponašanje u protekle četiri godine funkcionera SNS i svakako jako loše funkcionisanje opšitnke vlasti”, kaže Marković.

On navodi da cela Srbija treba da se ugleda na model ujedinjenja opozicije u Sevojnu, kako bi se pobedio režim Aleksandra Vučića, a Stamatović tvrdi da će rezultat koji bude ostvaren na ovim lokalnim izborima dati za pravo da se ovakav pokret proširi u uspešnu organizaciju.