Politika Vesti

Stamatović osniva stranku

Grupa građana “Za zdravu Srbiju” će narednih dana prerasti u političku partiju. Ova grupa građana je na predsedničkim izborima podržala kandidaturu Milana Stamatovića, a zatim je nastupila i na lokalnim izborima u Kosjeriću gde je osvojila 12% glasova i 3 odbornička mandata.

“Na Duhovski ponedeljak (Druge trojice), 5. juna 2017. godine, u selu Ljubiš na Zlatiboru, održaćemo prvi narodni sabor budućih osnivača nove političke stranke koja će se zvati Zdrava Srbija (ZS) – najavio je danas predsednik opštine Čajetina i vođa Pokreta za zdravu Srbiju Milan Stamatović, ističući da će ovom inicijativnom skupu prisustvovati inicijatori iz Čajetine, Užica, Arilja, Nove Varoši, Priboja, Ivanjice, Požege, Kosjerića, Bajine Bašte, Čačka, Kraljeva, Novog Sada, Beograda i ostalih krajeva Srbije.

Stamatović je objasnio da će inicijatori, od ponedeljka, i zvanično otpočeti proces formiranja i registracije Zdrave Srbije koja će biti jedinstvena, autentično regionalna stranka po mestu nastajanja, ali i originalna po tome što joj je cilj da pomogne ozdravljenju cele Srbije, akcijom iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda, kao i da “sistemom koncentričnih krugova, iz Zapadne Srbije, podstakne promene na bolje teritoriji čitave Srbije”.