Skijanje Sport

Anja Ilić – prva juniorka Balkana

Posle takmičarskog vikenda u Grčkoj, u ski centru Metsovo, Anja Ilić, smučarka SK Zvezda je osvojila dve bronzane medalje u seniorskoj, kao i dva zlata u juniorskoj kategoriji.

Prva trka je bila na programu u subotu, 21.januara kada su takmičarke imale trku na pet kilometara. Prvo mesto je osvojila Dejana Košarac, takmičarka iz Bosne i Hercegovine, koja je stazu prešla za 15:01.7. Drugo mesto je osvojila domaća takmičarka Maria Danou koja je imala zaostatak od  +12.6 sekundi, a treće mesto je osvojila Anja Ilić. Ona je ovu stazu prešla za 15:23.8 što joj je donelo i novih 155.99 FIS bodova.

Dan kasnije devojke su se ponovo nadmetale u trci na 5 kilometara. Ovog puta su takmičarke bile brže za skoro minut. Prvo mesto je ovog pripalo jednoj od najboljih takmičarki iz Grčke Mariji Tsakiri, koja je stazu prešla sa 14:16.6. U foto finišu drugo mesto je pripalo Dejani Košarac iz BiH koja je bila za 1.7 sekudni brža od Anje Ilić, koja je sa vremenom 14:32.5 osvojila treće mesto.

Ono što posebno raduje sve u SK Zvezda je podatak da se Anja Ilić odličnim nastupima u juniorskoj konkurenciji probila na prvo mesto u Balkan kupu.

“Prvo mesto Anje Ilić u juniorskoj konkurenciji u Balkan kupu je veliki uspeh za naš klub. Ovo je i bio jedan od ciljeva za ovu sezonu. U narednom periodu nas očekuje još nekoliko važnih takmičenja, i verujemo da će Anja Ilić nastaviti sa dobrim rezultatima. Posebno nas raduje činjenica da je Anja na današnjoj trci osvojila 141.42 FIS što je njen najbolji rezultat u karijeri,” istakla je Mina Ilić iz SK Zvezda.

Što se tiče ostalih takmičara iz Srbije u ženskoj konkurenciji je nastupila Anastasija Vojinović koja je u prvoj trci zauzela dvanesto a u drugoj četrnaesto mesto. U muškoj konkurenciji se ponovio poredak sa Zlatibora. Bugarski smučar Veselin Cincov je na obe trke bio prvi, dok je Damir Rastić na obe trke zauzeo drugo mesto, dok je Mladen Plakalović iz BiH takođe na obe trke bio treći. Što se tiče ostalih takmičara iz Srbije Rejhan Šmrković dva puta bio četvrti a Emir Hrkalović dva puta sedmi.