Sport Sport+ Video

Sportske igre mladih svečano otvorene na Kraljevom trgu

Na Kraljevom trgu su 11.maja svečano otvorene Sportske igre mladih. U šest sportova tokom dana veliki broj đaka iz svih osnovnih škola sa teritorije opštine Čajetina će se nadmetati za titulu najboljeg.

Ceremoniji otvarana Sportskih igara mladih su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, a predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je ovom prilikom deci poručio da bi osnovni motiv njihovog bavljenja sportom trebalo da bude zdrav način života, a ne novac.

“Nadam se da ćete ovde provesti prijatne trenutke, da će biti fer borba i da se ujedno zahvalim organizatorima koji su odabrali opštinu Čajetina i Zlatibor za ovo jedno veoma važno i masovno takmičenje i popularizaciju sporta,” istakao je Stamatović na kraju.

Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije se zahvalila opštini Čajetina na pomoći u organizaciji ovog sportskog događaja, dodavši da je “uvek lepo biti na Zlatiboru a posebno danas, imajući u vidu ovaj karavan radosti i prijateljstva mladih.

Ove godine đaci se nadmeću u disciplinama mali fudbal, ženska odbojka, ulični basket, stoni tenis, šah, a za najmlađe je ove godine uvedena disciplina “Između dve vatre”. Tokom juna će još biti održana nadmetanja u odbojci na pesku i tenisu.

Najbolji osnovci i ekipe iz Čejetine će se u narednom periodu nadmetati sa vršnjacima iz cele Srbije na Državnom finalu SIM Srbije 2018 u Beogradu ( 23.jul – 29.jul), dok je domaćin Međunarodnog finala grad Split.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *