Fudbal Sport

Zlatiborci nastavljaju ka vrhu

Predsednik kluba Veljko Radulović i trener Predrag Ristanović su znalački predvodili Zlatibor i na terenu i van njega i sa velikim zadovoljstvom su se prisetili godine koja je na izmaku i istakli šta planiraju i očekuju od nove godine. Jasno je da je ovo bila istorijska godina u kojoj je Zlatibor ostvario plasman u Prvu ligu Srbije a zatim bio apsolutni hit takmičenja i istakao kandidaturu i za Super ligu.

 

„Već na početku ove godine u srpskoj ligi imali smo dve gotovo odlučujuće utakmice sa Smederevom i Jedinstvom i pobede u njima su usmerile celu godinu. U neverovatnoj borbi i velikoj tenziji sve do 13.juna bila je velika neizvesnost i mnogo uloženih napora i emocija u konačan trijumf. Sa samo dva nova igrača u prvoj postavi počeli smo takmičenje u višem rangu. Mi smo bili nepoznanica a i nama su protivnici bili nepoznanica .Očekivali smo dobar start a kada smo posle pet kola videli da možemo da se nosimo sa svima, da imamo kvalitet, nastavili smo odličnim tempom i došli tu gde smo. Malo je kraj sezone možda pokvario utisak ali veliki broj utakmica, povrede i kartoni su uticali na to. Prezadovoljni smo bodovnim saldom, imali smo dve serije od po sedam i pet uzastopnih pobeda, koje su nas vodile do samog vrha,“ osvrnuo se predsednik Radulović, koji je klub za četiri godine doveo od okružne do Prve lige.

O daljim planovima nam je rekao: “Mi smo naš primarni cilj, a to je plasman u plej of već ostvarili. Igra se još osam kola i sada nam je cilj prvo da obezbedimo baraž ,da budemo među tri, četiri ekipe i da nam vodeći ne beže više od bod, dva. Do poslednjeg kola bićemo favoriti iz senke za plasman u Super ligu, a uzimajući u obzir kvalitet ekipe i pojačanja koja ćemo dovesti, mislim da to možemo i ostvariti. Mnogi su govorili da nećemo izdržati a mi smo bili prvi do poslednje odigrane utakmice. Možemo da igramo odlično u kontinuitetu i uzimajući u obzir okolnosti, uradićemo sve i pripremićemo se da i taj korak učinimo. Prvi favoriti su Javor i TSC ali mi možemo da im pokvarimo planove.”

Na prošloj zimskoj pauzi na mesto šefa struke stigao je Predrag Peđa Ristanović i faktički i fudbalski se vratio na srpsku planinsku lepoticu. Bila je to odlična odluka i njega i kluba koja je okupila grupu istinskih prijatelja, zaljubljenika u klub i Zlatibor, koji odlično i maksimalno posvećeno rade i kroz druženje postižu najbolje rezultate. Ne samo da su i predsednik i trener igrali fudbal u Zlatiboru, već su i pomoćni treneri Todorić i Zdravković fudbalski ponikli u ovom klubu. Takva atmosfera i privlači igrače u novog prvoligaša.

„Iza nas je zaista istorijska godina u najboljem smislu. U ovoj godini smo u srpskoj ligi i Prvoj ligi, ne računajući kup i prijateljske utakmice odigrali 39 utakmica i zabeležili 28 pobeda, 7 poraza i 4 nerešene igre. To je stvarno sjajan bilans i ja se zahvaljujem svim igračima, mojim saradnicima i upravi kluba na ostvarenim rezultatima.

Izgradili smo odličan kolektiv i postavili standarde ponašanja koji su Zlatibor doveli do uzornog i poštovanog kluba. Predstavljali smo opštinu na najbolji mogući način. Kiksirali smo u Čačku ali i deoba trećeg mesta je izuzetan rezultat. Imali smo problem posle povrede Vidića jer je sve išlo preko njega, ekipa se nije odmah snašla ali onda smo izmislili Tasića i nastavili da pobeđujemo.“ zaključuje Ristanović.

Ovih dana stručni štab i uprava kluba će doneti odluke o sastavu ekipe u nastavku prvenstva a šef struke o predstojećem prelaznom roku kaže:

“Sagledaćemo detaljno ko će otići a ko eventualno stići. Glavno je da ostvarimo jednu homogenu celinu koja daje rezultate. U ovom prelaznom roku nije lako doći do najboljih igrača jer oni prvo žele inostranstvo ili naše najbolje klubove, a mnogi su i pod ugovorima. Pojaviće se igrači koji su željni dokazivanja, mi smo afirmisali neke igrače i to je magnet da se dođe u Zlatibor. Sve ćemo definisati i znati do početka prelaznog roka.“

Okupljanje igrača je planirano za polovinu januara a tradicionalno će se deo priprema obaviti u staroj bazi-Igalu. Iako nema utakmica, u popularnom –Korneru – fudbal je stalna tema. To je stalna baza za okupljanja, polaske na utakmice i radosti.

Pitanje svih pitanja u Zlatiboru sada je da li će najbolji strelac i igrač ekipe Dejan Vidić, promeniti sredinu sada ili će i u drugom delu nositi dres Zlatibora. U novinarskim kuloarima čuje se da se za ovog momka interesuje i Crvena Zvezda i još nekoliko superligaških ekipa a i predsednik Radulović i trener Ristanović ističu da će sve uraditi u dogovoru sa igračem i u njegovom i najboljem interesu za klub. Obojica ističu da je Vidić sjajan momak koji se sjajno uklopio u ovu sredinu ali da ga neće sprečavati u razvoju karijere ukoliko ponuda bude kvalitetna i odgovarujuća.

Dres Zlatibora u Prvoj ligi oblačio je 21 igrač a sve utakmice odigrali su Miličić Bogdan i Dragačević Aleksandar, s tim što je Miličić svaki minut proveo na terenu a Dragačević je u dve utakmice zamenjen. Po 21 utakmicu odigrali su Jokić i kapiten Divac. U igru je najviše puta ušao Potkozarac (13 puta) a najviše puta je iz igre izašao Petrović (14 puta). Najbolji strelac je Vidić sa 10 golova. Najviše žutih kartona su doboli Anđelković, Potkozarac i Pavlović (po 4).

D. Milojević

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *