Događaji Odbojka Sport Video

Zlatiborke i Čačanke najbolje u beach volleyu

Zlatibor je 6.avgusta bio domaćin turnira bičvolej turnira u ženskoj konkurenciju u dve kategorije. Pre podne su svoje snage odmerile odbojkašice u kategoriji do 16 godina. Sedam parova se takmičilo u ovoj kategoriji. U prvom meču par Stanković/Ninčić je rezultatom 2:1 savladao par Pavlović/Mitrović. Par Savić/Tucović je službenim rezultatom od 2:0 prošao dalje a sestre Jovičević su bile bolje od para Jeremić/Vermezović.

U prvom polufinalu su snage odmerile ekipe Stanković/Ninčić i Savić/Tucović. U napetom meču Stanković/Ninčić su slavili rezultatom 2:1. U drugom polufinalu sestre Jovičević su bile bolje od para Tošić/Božović. One su meč dobile rezultatom 2:0. U utakmici za treće mesto slavio je par Tošić/Božović koji je sa 2:1 savladao par Savić/Tucović.

U finalu sestre Jovičević su pokazale da su trenutno jedna od najboljih ekipa u zapadnoj Srbiji, koja je sa 2:0 savladala ekipu Stanković/Ninčić.

Popodne su na teren izašle takmičarke do 18 godina. Odigrano je šest mečeva, a prvo mesto su osvojile domaće odbojkašice Stojanović/Tošić koje su obezbedile plasman na završni turnir u Kraljevu.

Ovaj turnir će ostati i upamćen kako po oluji koja je počela čim je takmičenje završeno tako i po komentatorskom debiju Saške Pantović.

Odbojkaški dani na Zlatiboru se nastavljaju već danas, kada startuje sedmi turnir jubilarnog, 10. „Vip Beach Mastersa 2017.“ i 6. „Vip Beach Volley Lige“ – Prvenstva Srbije u odbojci na pesku. Na turniru će učestvovati ukupno 36 ekipa, 20 u muškoj konkurenciji i 16 u ženskoj konkurenciji a kao i do sada turnir će otvirti igrači i igračice do 20 godina. Prijavljeno je 7 muških i 3 ženske ekipe.

Posle Zlatibora sledi Finalni turnir “Vip Beach Volley liga” koji će se igrati na Adi Ciganliji u Beogradu od 23. do 26. avgusta.