Manifestacije Turizam

Dani Vojvodine na Zlatiboru

Dani Vojvodine su juče po prvi put održani na Kraljevom trgu kako bi se meštanima i posetiocima Zlatibora predstavila turistička ponuda Vojvodine. Uz neizbežne tamburaše TO Vojvodina je na Kraljevom trgu predstavila zanimljive vojvođanske destinacije i njihove manifestacije, rukotvorine, i gastronomske specijalitete, kao i najbolja vršačka, fruškogorska i palićka vina koja su služena okupljenim posetiocima.

Ovom prilikom je održana i konferecija za medije u Hotelu Palisad gde su ponudu Vojvodine predstavile dirktorka TO Vojvodina Nataša Pavlović i Dragica Samardžić ispred Privredne komore Vojvodine.

Ideja je da ova manifestacija bude tradicionalna i da se na taj način povežu Vojvodina i zapadna Srbija i da se predstavi ponuda “dinamičke ravnice”. Gospođa Pavlović je istakla da Vojvodina ima veoma razvijen manifestacioni turizam i da uskoro počinju Dani piva, a potom slede brojne vinarske manifestacije i berbe grožđa…

 

Dragica Samardžić iz Privredne komore Vojvodine je istakla da u Vojvodinu sve više dolaze gosti iz Ruske federacije, Turske, Kine, ali da je domaći gost i dalje prioritet za turističku privredu Vojvodine.

“Zlatibor nam je posebno značajan, regija zapadne Srbije i Vojvodine su različiti po turističkoj ponudi i mogu biti zanimljivi jedni drugima upravo zbog te različitosti a ujedno imaju veoma bogat, sadržajan i kvalitetan turistički proizvod tako da i jednu i drugu destinaciju vredi posetiti, rekla je gospođa Samardžić.


Na konfereciji je bilo reči i o efektima akcije odmor uz vaučere Ministarstva turizma, koji su za sve turističke radnike pozitivni, kao i o daljoj saradnji turističkih organizacija Zlatibora i Vojvodine.

Posetioci Zlatibora su u velikom broju iskoristili priliku i na štandovima koji su bili postavljeni na Kraljevom trgu su u prijatnoj atmosferi i uz podršku tamburaškog orkestra “Besane noći” pogledaju vojvođansku ponudu.