T-Info Turizam

Dve velike zlatne medalje za konačište Kristal

Prošle nedelje je Novi Sad bio u znaku turizma, sporta, lova, ekologije i konjarstvu. Svoju ponudu je predavilo 452 izlagača, a među njima i više od dvestotine ugostiteljskih objekata iz Srbije i inostranstva. Ove godine Sajamske hale je posetilo više od 30.000 ljudi što je za 30% više u odnosu na prethodnu godinu.

Ono što je postalo prepoznatljiv kvalitet Novosadskog sajma turizma je činjenica da stručne komisije Novosadskog sajma ocenjuju kvalitet ugostiteljskih objekata i usluga u sedamnest kategorija, kao što su hoteli, moteli, muzeji, turističke organizacije, manifestacije, obarazovne institucije u turizmu… Prema pravilima maksimalan broj bodova koje jedan objekat može osvojiti je sto ukoliko ispunjava sve uslove u deset ocenjivanih oblasti. Novosađani su prag podigli veoma visoko za Veliku zlatnu medalju kvaliteta koja se dodeljuje objektima koji imaju od 95 do 100 bodova.

Među  dobitnicima priznanja Velika zlatna medalja se našlo i konačište “Kristal” sa Zlatibora. Novosadski sajam je nagradio konačište “Kristal” velikom zlatnom medaljom za visok kvalitet gastronomske ponude kao i za vrhunski kvalitet apartmanskog smeštaja, a vlasnik konačišta Dragan Vuković dobio je posebno priznanje za doprinos razvoju turizma na Zlatiboru. Pored priznanja novosadskog sajma, konačište “Kristal” je nosioc ocene A+ kao jedno od preduzeća sa najboljom bonitetnom ocenom u Srbiji, koje dodeljuje firma CompanyWall.

Konačište “Kristal” nalazi se u naselju Obudojevica ima apartmanski smeštaja i restoran. Konačište već dugi niz godina dočekuje i ispraća zadovoljne goste trudeći se da im Zlatibor ostane u sećanju samo po najlepšim uspomenama.

izvor: zlatibor.org.rs