T-Info Turizam

Mađarski turisti zainteresovani za Zlatibor

Turistička organizacija Zlatibor je 15.novembra predstavila turističku ponudu Zlatibora na privredno-turističkom skupu “Trgovački dani” u Budimpešti.  Ovo je samo nastavak saradnje koja je uspostavljena ranije ove godine, kada je Zlatibor predstavljen u Ambasadi Srbije u Mađarskoj.

Ovom prilikom su privredne komore Vojvodine i Budimpešte pripremile protokol o saradnji, a želja predstavnika privrede Mađarske bila je da se na skupu prestave i destinacije Zlatibor i Kopaonik. Ova činjenica dokazuje da je javnost Mađarske prepoznala Zlatibor kao jednu od vodećih turističkih destinacija Srbije.

Prema rečima zamenika predsednika Privredne komore Budimpešte, Mikloša Bormise, Mađari su izuzetno zainteresovani za planine Srbije, a Zlatibor im je posebno privlačan zbog činjenice da ima podjednako dobre uslove za posetu i aktivnosti tokom cele godine.

Nakon održane prezentacije održani su sastanci između predstavnika TO Zlatibor i turoperatora iz Mađarske i dogovorena je studijska poseta medija i predstavnika turističkih agencija Zlatiboru, koja će biti realizovana početkom naredne godine.