T-Info Turizam

Nove tehnologije u promociji Zlatibora

Turistička organizacija Zlatibora će na predstojećem 39. međunarodnom sajamu turizma nastupiti na štandu turističke regije Zapadna Srbija u hali 4. Ove godine će akcenat sajamske ponude biti na aktivnom odmoru i brojnim sadržajima koje Zlatibor priprema za predstojeću letnju sezonu.

Kako bi se posetiocima što bolje dočarali sadržaji koji su u ponudi Zlatbor biti predstavljen najmodernijim digitalnim tehnologijama. Zlatiborci su uz pomoć komanije HTC pripremili dva VR kutka gde će posetioci štanda moći da u virtuelnoj realnosti osete delić planinske atmosfere. Tu će biti i veliki televizori na kojima će prisutni moći da prate šta se dešava u virtuelnoj prezentaciji. Svi promotivni spotovi koje je TO Zlatibor uradila za sajam biće vidljivi na velikom video zidu u najnovije tehnologije. Takođe, biće organizovan i foto kutak, gde će posetioci štanda moći da odaberu zlatiborski motiv za pozadinu svoje fotografije. Pored turističkih sadržaja na Sajmu će biti predstavljen i festival Hills Up koji će se ove godine održati po četvrti put.

“Javnosti će novi sadržaji i letnja ponuda biti predstavljeni u petak 24.februara a za ovu priliku smo pripremili i jednu zanimljivu predstavu o razvoju turizma na Zlatiboru, kao i direktno uključenje sa Tornika” ističe Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Turističku privredu Zlatibora očekuje velika konkurencija, jer će se u šest izložbenih hala predstaviti više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja. Pored već tradicionalnih destinacija kao što su Grčke, Egipta, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Turske, Slovenije, Bugarske, svoju ponudu će predstaviti i Indija, Mađarska, Tunis, Nemačka… Nacionalna turistička agencija Kine će se predstaviti pod sloganom „Uživajte na vreme!“, dok se Crna Gora predstavlja pod sloganom “Wild Beauty”.

Pored sajma turizma u istom terminu se održavaju još tri srodne manifestacije – 13. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA, 8. Međunarodni sajam vina BEOWINE i 13. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“.

Organizatori najavljuju i ekskluzivne sajamske cene i popuste od 5 do 50 odsto koji su već postali tradicija beogradskog Sajma turizma.  Posetioce očekuje veoma široka ponuda različitih aranžmana, kako za porodične tako i za individualne goste.

Pored izlagačkog dela, kroz bogat prateći program učesnici Sajma promovisaće brojne festivale, manifestacije i važne događaje, kao i najznačajnije potencijale i planove svojih aktivnosti – prezentacije, promocije, konferencije, degustacije. Zahvaljujući kosmopolitskom duhu, Sajam turizma podjednako je privlačan i za poslovne posetioce i za najširu publiku.