Događaji T-Info Turizam

Počela PRO PR kofenerencija na Zlatiboru

Na Zlatiboru u hotelu „Mona“ je 12.aprila počela 16. Pro PR koferencija, najveći regionalni skup koji okuplja stručnjake iz oblasti odnosa sa javnošću iz celog sveta. Konferenciju organizuje agencija „Apriori“ iz Zagreba koja je Zlatibor prepoznala kao idealnu destinaciju za održavanje ovako važnog skupa, a Turistička oranizacija Zlatibor je ove godine u ulozi domaćina i pokrovitelja konferencije.

Konferencija je sinoć svečano otvorena predstavljanjem tradicionalnih vrednosti zlatiborskog kraja i nastupom folklornog ansambla, a radni deo konferencije počeo je jutros obraćanjima direktora Turističke organizacije Zlatibor Vladimira Živanovića, generalnog direktora kompanije „Mona“ Ivana Vitorovića i predstavnika agencije „Apriori“ Danijela Koletića.

U izjavi za medije direktor TO Zlatibor, Vladimir Živanović je rekao da se ideja o organizovanju ove konferencije na Zlatiboru javilakada su predstavnici turističke privrede opštine Čajetina učestvovali na prošlogodišnjoj konfereneciji u Zagrebu.

Mi smo videli tada važnost i vrednost koju konferencija donosi i zato smo se odlučili na ovaj potez. U saradnji hotelima Mona i Palisad i celom turističkom privredom sm doneli odluku da podržimo konferenciju jer smatramo da je to dobro u sveobuhvatnoj promociji turističke destinacije, istakao je Živanović.

Koferencija je okupila veliki broj uticajnih PR stručnjaka, koji će obezbediti Zlatiboru direktnu promociju na društvenim mrežama. Istovremeno ovo je i odlična prilika za edukaciju privrednika opštine Čajetina u odnosima sa medijima i novim veštinama na društenim mrežama. Kada je u pitanju TO Zlatibor, digitalizacija je uzela maha. Internet prezentacija ove organizacije je redizajnirana u skladu sa modernim trendovima i potrebama digitalnog marketinga. Ovo je samo nastavak aktivnosti kako bi se promocija Zlatibora podigla na viši nivo. Živanović je podsetio da su u 2017.godini u hotelima na Zlatiboru instalirani interaktivni panoi koji su integrisani sa internet prezetacijom TO Zlatibor kako bi gosti imali najpreciznije i najažurnije informacije u realnom vremenu.

“Svesni smo neophodnosti korišćenja novih alata, kanala promocije i vidova komunikacije. Tu smo da naučimo, tu smo da se usavršavamo. Danas je veliki broj zaposlenih iz tima turističke organizacije prisustvovao predavanjima a prisustvovaće i narednih dana i izvućićemo najbolje pouke koje ćemo iskoristiti u budućem radu, zaključio je Živanović.

Danijel Koletić, direktor agencije Apriori Communications i jedan od pokretača Pro PR Konferencije je ovom prilikom izjavio da ovakvi skupovi zahtevaju destinacije koje u sebi imaju dobar balans između poslovnih obaveza i prirode.

“Zlatibor je idealan kraj koji na dostojanstven način predstavlja Srbiju. Ovo je medjunarodna konferencija na kojoj sudeluje 200 učesnika od kojih 90% dolazi iz inostranstva. Mi imamo tu specifičnost u organizaciji koferencije da se svake godine konferencija održava u drugom gradu, u drugoj državi poštujući raznolikosti jer smatramo da je komunikacija sve što nas okružuje pa tako i destinacija, istakao je Danijel Koletić.

Na konferenciji će se govoriti o promenama u odnosima sa javnošću i njihovoj ulozi u kreiranju imidža a izbor govornika je veoma zanimljiv. Prvog danas su na konferenciji govorili Maja Kremić (Fondacije Đoković), Francis Ingham (Director General of PRCA & Chief Executive of ICCO), Robyn de Villiers (Chairman and CEO of Burson Cohn & Wolfe)…

Zanimljivo je pomenuti da će po rečima Danijela Koletića, Konferencija Zlatiboru u tri dana obezbediti više od 200.000 postova, koje će videti više od pola miliona ljudi. Na ovaj način će se uticati na perecepciju Zlatibora i promociji u digitalnom prostoru.

U pauzama predavanja pi-ar stručnjaka i panel diskusija preko 200 učesnika konferencije imalo je priliku da se upozna sa tradicionalnim specijalitetima ovog kraja na „zlatiborskom stolu“. Pored nezaobilaznih delikatesa: suvomesnatih proizvoda i sira i kajmaka, na “zlatiborskom stolu“ našli su se i ručno tkani odevni predmeti i domaća rakija.

Turistička organizacija Zlatibor priredila je i izlet za sve učesnike konferencije. Vožnja “Šarganskom osmicom“, koktel i zvuci trube na mokrogorskoj železničkoj stanici ostavili su najviše utisaka na učesnike prvog dana konferencije.

Pro PR konferencija traje do subote, 14. aprila, a za petak je predviđena pešačka tura, takođe u organizaciji TO Zlatibor.