T-Info Turizam

Stopića pećina najposećenija pećina u Srbiji

Tokom 2017. godine Stopića pećinu je posetilo 61 280 gostiju, što je apsolutni rekord od otvaranja pećine. Broj posetilaca Stopića pećine za dve godine udvostručio, sa oko 30.000 posetilaca u 2015.godini na 61.000 u 2017.

Istovremeno po svemu sudeći Stopića pećina je po broju posetilaca prestigla i do sada neprikosnovenu Resavsku pećinu. Ako se pogledaju podaci do 1.novembra Stopića pećina je imala 57.845 posetilaca dok je prema u medijima objavljenim podacima Resavsku pećinu u istom periodu posetilo 56.500 turista.

Izvor: TO Zlatibor

Turistička organizacija „Zlatibor“ je upravljač nad spomenikom prirode I kategorije „Stopića pećine“ i svake godine ulaže znatna sredsta u infrastrukturu u samoj pećini i na zaštićenom području, kao i na promociju ovog izuetnog turističkog lokaliteta, koji postaje sve popularniji među posetiocima Zlatibora.

U narednom periodu je planirano uređenje novih delova pećine za posetioce, kao i uređenje i proširenje postojeće saobraćajnice. Stopića pećina može se posetiti svakog dana, a trenutno radno vreme je od 9:30 do 16:30 časova.