Društvo Zdravlje

75.000 pregleda u Domu zdravlja Čajetina

U Domu zdravlja u Čajetini se ovih dana sumiraju rezultati. Lekari ove zdravstvene ustanove su u godini koja se završava obavili više od 75.000 pregleda. Pored redovnih pregleda u Domu zdravlja je ove godine izvršeno više od 300 preventivnih pregleda u sklopu akcije Ministarstva zdravlja.

Služba pedijatrije je u ovoj godini pregledala oko 15.500 pacijenata, a posebno je interesantan podatak da oko 12% pregledanih maloletnih pacijenata prebivalište na teritoriji opštine Čajetina. Rezultati pedijatrijske službe su još impresivniji kada se zna podatak u ovoj službi trenutno rade samo dva pedijatra.

Za predstojeće praznike u Domu zdravlja su spremni. U Čajetini će dežurna služba raditi 24 sata, dok će u ambulanti na Zlatiboru raditi lekar opšte prakse u dve smene a radnim danima tri sata će dežurati i pedijatar. Za vikende i praznike u ambulanti Zlatibor će dežurati lekar opšte prakse i pedijatar.

Direktorka Doma zdravlja dr Mirjana Đurović je apelovala na građane da tokom praznika budu umereni sa hranom i pićem i da povedu računa prilikom korišćenja pirotehnike.