Društvo Hobi Istorija Obrazovanje

Čajetinci učestvovali u kvizu Apsolutnih 100

Prošlog vikenda u Srpska kviz asocijacija je organizovala test iz serije Apsolutnih 100. Ovog puta rešavanje testa je organizovano u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Negotinu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Čajetini i Šipovu.

Ovom prilikom na 100 pitanja iz opšte istorije je odgovaralo 79 takmičara. Prvo mesto je pripalo Bojanu Lukiću, koji je imao 89 poena. Drugo mesto je zauzeo Zrenjaninac Veselin Sekulić sa 83 poena, da bi treće mesto osvojio za sada vodeći u generalnom plasmanu na državnoj rang listi, Ivan Andonov sa 82. Valjalo bi istaći i rezultate Dušana Trifunovića (81), ali i najboljeg u Novom Sadu, Milana Dobrića (80).

U Čajetini je ovaj test rešavalo pet takmičara a najbolji rezultat je imao Samir Aslani koji je osvojio 48 poena. Danilo Đenić je bio drugi sa 42 poena a Ivan Janković treći sa 38 poena. Kompletne rezultate možete pogledati ovde.

Ovo je po drugi put da se u Čajetini organizuje rešavanje testova iz serije Apsolutnih sto. U februaru je na redu testi iz oblasti životni stil, a u martu sledi kviz iz kulture, dok nas u aprilu očekuje i kviz oblasti medija. Svi koji žele da učestvuju u ovim kvizovima u Čajetini mogu se prijaviti preko facebook stranice našeg portala