Društvo Humanost i solidarnost Video

Druženje pravoslavne omladine u Čajetini

U četvrtak 20.jula u Domu kulture u Čajetini organizovano je druženje učesnika Kampa prijateljstva na Zlatiboru. Pravoslavna omladina iz Dalmatinske, Karlovačke, Vranjske i Prizrenske eparhije je pripremila prigodan program. Kroz igru i pesmu deca su predstavila svoje zavičaje, Knin, Karlovac, Vranje, Preševo, Bujanovac, Kosovo i Metohiju.

Ljubivoje Ršumović je odrecitovao stihove najpozantijih pesama za decu a zatim je održao nadaleko poznatu zdravicu. U ime opštine Čajetina goste je pozdravio Milan Stamatović koji je prisutnoj deci poručio da opština Čajetina nikada neće prestati da pomaže decu iz ugroženih područja i da pomoć nikada neće biti uslovljena.


 

“Samo vi budete dobri ljudi. Vi nama ništa ne dugujete i ništa vi nama ne treba da vratite samo da se uvek setite svog kraja, svoje vere, nacije, kulture, tradicije i da to poštujete, jer samo to je važno, i da naravno ne ugrožavamo druge istakao je Stamatović,

Gosti su iskoristili priliku da se zahvale domaćinu, Milanu Stamatoviću i opštini Čajetina, prigodnim poklonom, a predstavnici eparhije Vranjske su pozvali domaćine da posete Vranje.

Kako su se mladi proveli na Kampu prijateljstva pročitajte ovde.