Bioskop Kultura Muzika Najave

Danas počinje festival Zalet

U Galeriji “Kovačević” na Borovoj Glavi danas u 17 sati biće otvoren drugi festival “ZALET” (“Zlatiborsko art leto”) i trajaće do 28. jula. Festival će i ove godine imati više programskih celina kako bi se predstavili širok spktar umetničkih pravaca.

Festival će otvoriti Slavenka – Kovačević Tomić a ovom prilikom će biti otvorena i izložba slika Živorada Žike Miloševića. U muzičkom delu festivala večeras će se publici predstaviti električni trio Dinamika music koncertom od baroka do roka.
Publika će moći da pogleda retrospektivu filmova Jovana Jovanovića a prvo će, 23.jula biti prikazan film “Mlad i zdrav kao ruža”. Ove godine će biti organizovane i edukativne radionice “Human design” i radionica animiranog filma, a planiran je i bazar umetnički radova i rukotvorina.
U muzičkom delu festivala planirani su džez koncerti Jovane Jovović i Bobana Đorđevića kao i njihovo zajedničko “duetiranje”. Takođe, ove godine će nastupiti i Koki sa sa muzičkim performansom “Obrnute meditacije”.
Festival organizuje galerija Kovačević uz podršku opštine Čajetina i SC Čajetina a sve detaljnije informacije mogu se dobiti na telefone 060/484-13-31 i 064/140-81-73.
Program festivala