Društvo Humanost i solidarnost

Novogodišnji paketići udruženja Viogor

Članovi omladinskog udruženja Viogor su ovih dana podelili novogodišnje paketiće za decu iz iz socijalno ugroženih kategorija. Paketiće su dobili mališani iz Sirogojna i Ljubiša a akcija je organizovana u saradnji sa Službom za socijalni rad i Crvenim Krstom iz Čajetine.

“Ovo je tradicionalna akcija koju naše udruženje sprovodi, a ove godine smo podelili više od četrdeset paketića za decu sa teritorije opštine Čajetina, rekao je Momčilo Mihailović, predsednik udruženja Viogor je u izjavi za zlatibor.tv.

Pored pomoći najugroženijima udruženje Viogor je pomoglo OŠ Dimitrije Tucović nabavkom materijala za likovnu sekciju, a prethodnih godina su donirali sportske rekvizita za časove fizičkog vaspitanja, kao i radionički materijal za rad Eko – odbora. U udruženju već pripremaju projekte za 2018.godinu socijalnog i sportskog karaktera.

“Naš plan je da u 2018.godini nastavimo za započetim projektima u 2017.godini a pripremamo i par novih projekata koji će imati za cilj promociju sporta među najmlađima. Naravno, kao društveno odgovorno udruženje nastavljamo da pružamo podršku socijalno ugroženim kategorijama. Moram da naglasim da smo u realizaciji projekata imali podršku lokalne zajednice i trudićemo se da ta saradnja bude još bolja u novoj 2018.godini, ističe Mihailović.

Omladinsko udruženje Viogor će u januaru 2018.godine proslaviti treću godinu svog postojanja.