Događaji Društvo Porodica Servisne informacije Vesti Zdravlje

Opština Čajetina šalje pomoć ugroženim opštinama

Rukovodstvo opštine Čajetina je donelo odluku da se novčano pomognu ugržene opštine. Sredstva će biti uplaćena tokom dana na račune opština kojima je to najpotrebnije. Predstavnici opštine Čajetina su u stalnom kontaktu sa lokalnim samoupravama u opštinama Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Šid, Krupnj, Beograda i drugih. Opredeljena sredstva će biti podeljena u skladu sa potrebama i molbama ugroženih opština. Opština Čajetina poslaće pored novčane i pomoć u gradjevinskom materijalu i gorivu.

U toku je stalna koordinacija Milana Stamatovića, šefa štaba za vanredne situacije Čajetine i predsednika opštine sa kolegama iz poplavljenih područja.

U subotu je opštinski odbor SNSa počeo prikupljanje pomoći za ugrožene građane a njima se pridružio i opštinski odbor Jedinstvene Srbije. Akcije prikupljanja pomoći su pripremili i Zlatiborski krug, Crveni krst Čajetina i opština Čajetina.

U subotu je već upućena pomoć u gorivu opštinama Kosjerić, Bajina Bašta, a juče i u Požegu. Zlatiborski hotelijeri su građanima iz poplavljenih područja stavili na raspolaganje određene smeštajne kapacitete, a dobrovoljci su angažovani u pružanju pomoći postradalima u opštini Guča.

Kao i do sada, opština Čajetina i celokupno rukovodstvo sa svojim gradjanima spremni su da pruže pomoć svima kojima je potrebno.