Bioskop Događaji Društvo Hobi Kultura Video

Prvi zlatiborski horor – Iza zatvorenih vrata

Ekipa mladih filmskih entuzijasta iz opštine Čajetina je juče premijerno na portalu youtube.com prikazala prvi zlatiborski kratki horor “Iza zatvorenih vrata”. U 16 minuta je spakovana klasična horor priča o mladiću koji odlazi u prirodu gde se susreće sa natprirodnim silama.

iza-zatvorenih-vrata

Scenario su napisali David Kolaković i Đorđe Žilović koji zajedno sa Blagojem Radišićem potpisuju u režiju ovog interesantnog filmskog ostvarenja.

Ono što u filmu pleni je svedena gluma Blagoja Radišića koji je verno dočarao lik glavnog junaka. Ženski deo glumačke ekipe, Dejana i Dijana Berlič, Ivana Stojanović i Anđelka Vasilić, su imali dosta teži zadatak jer je trebao da deluje istovremeno i zasterašujuće i lepo, što su one i uspele iako to teško polazi za rukom i najboljim glumcima.

iza-zatvorenih-vrata2

David Kolaković je u ovom filmu pokazao svoj snimateljski dar, kadrovi su odlični, funkcionalni i adekvatni. Može se videti da se ekipa potrudila da pokrije sve snimateljske uglove uključujući i snimke iz vazduha.

Što se tiče scenarija, ideja i osnovna priča je dobra uz par nedoslednosti koje i nisu toliko bitne za samu radnju priče, a naziru se i žanrovski uzori.  Muzika i scenografija su dobro izbalansirane tako da su efektno dočarale atmosferu horora. Tehničku podršku mladim umetnicima je pružio fotograf i snimatelj Dragan Nikić.

U snimanju ovog filma su kao asistenti učestvovali i Ivana Čačić, Neda Božanić, Marko Kutlešić i Stefan Kutlešić. Vilinsku pesmu su otpevale Zorana, Dijana i Dejana Berlič.

Posebno treba pohvaliti: Davida Kolakovića (režija, scenario, kamera i montaža), Đorđa Žilovića (režija, scenario, rasveta) i Blagoja Radišića (scenario, gluma) koji su svojim svestranim zalaganjem i entuzijazmom uspeli da snime ovaj film. Sve čestitke mladim autorima na ovom ostvarenju uz nadu da će nastaviti da snimaju interesantne i kvalitetne filmove. 

A kako se prošao susret glavnog junaka sa gorskim vilama otkrićete ako pogledate film, koji je za manje od 24 časa imao više od 230 pregleda što je odličan početak.