Društvo Ekologija Video

Zračak na eko vašaru

U utorak, 13, juna, održan je prvi Eko-vašar u opštini Čajetina. Vašar je organizovan na lokacijama Veliki park u Čajetini i na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Učenici osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine su izložili rukotvorine koje su tokom godine, u okviru programa Eko-škole, pravili sa svojim nastavnicima. Jedno prodajno mesto je obezbeđeno za korisnike Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ na kojem su oni izložili predmete koje su pravili na kreativnim radionicama sa volonterima.

Izloženi predmeti su ponuđeni po simboličnim cenama, a svi predmeti sa tezge „Zračka“ su prodati. Osnovci iz Čajetine su sredstva dobijena prodajom svojih radova poklonili „Zračku“, pa će sav novac biti iskorišćen za unapređenje usluge Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju.

Korisnici „Zračka“ su uživali na Eko-vašaru, družeći se sa učenicima osnovne škole, a čajetinci su pokazali svoju tradicionalnu humanost prema svoj deci, nagrađujući njihov trud i rad.

Prema rečima mr Zorice Milosavljević, predsednice udruženja Zlatiborski krug, koje je pružalac usluge Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, organizovanjem ovakvih akcija unapređuje se solidarnost i inkluzija i promovišu se ljudske vrednosti.

A kako je izgledalo na vašaru pogledajte u prilogu novinara SC Čajetina

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *