Kultura Muzika Najave Umetnost

Džez veče u Čajetini

U Domu kulture u Čajetini večeras je na programu Džez veče. Program počinje u 19 časova izložbom slika Dragana Nešića, zatim sledi i koncert Udruženja ljubitelja džeza Užice a ulaz je besplatan

Dragan Nešić je rođen 1954. godine u Kruševcu. Diplomirao fiziku na PMF-u u Sarajevu. Član ULUS-a (slikarska sekcija). Učestvovao na preko 500 izložbi i projekata u Brazilu, Urugvaju, SAD, Španiji, Engleskoj, Kanadi, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Rusiji, Mađarskoj, Japanu, Argentini, Portugalu, Nemačkoj, Austriji, Čileu, Ukrajini, Belorusiji, Egiptu, Indoneziji i Jugoslaviji.

Samostalno izlagao u Italiji, Engleskoj, Nemačkoj, Irskoj i zemljama bivše Jugoslavije. Autor je niza izložbi i projekata (međunarodni projekti: „Ostavi trag“, „Religija i umetnost“, “Škola je završena – Živelškola“ – povodom smrti Reja Džonsona, „Linija prijateljstva“, BrunPoločiRuđero Mađi, „3+2“, Kum Nam BajkMarkus StefenTim Skanel). Uređivao programe „Male galerije M“ i Galerije BB – Pribojske banke d.d. u Priboju. Vodi galeriju „Spirala“ u Priboju.

Udruženje ljubitelja džeza postoji u Užicu od 1993. godine. Okuplja ljubitelje ove vrste muzike, koja se s pravom može nazvati klasičnom muzikom savremenog doba. To je muzika koja se  definiše kao umetnička, sa svim svojim zahtevima koje sadrži njeno stvaranje i izvođenje.