Izbori Politika Vesti

Počelo prikupljanje potpisa za predsedničke izbore

Danas su svi akteri predsedničkih izbora počeli sa prikupljanjem potpisa podrške za kandidaturu na predsedničkim izborima. U Čajetini je počelo prikupanje potpisa podrške za Milana Stamatovića a u Kraljevu će se potpisi prikupljati 4. i 5.marta u prostorijama poslovnog centra Melos od 16 do 20 časova.

Prikupljanje potpisa podrške za kandidaturu Saše Jankovića za izbore za predsednika Republike Srbije, biće organizovano u petak, 3. marta 2017. godine u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Kikindi, dok će se u Užicu potpisi prikupljati 5.marta u prostorijama MZ Centar od 10 do 15 časova.

Potpisi podrške za Boška Obradovića, kandidata Dveri će se danas prikupljati u Bajinoj Bašti, Novoj Varoši, Kragujevcu, Aleksandrovcu, Beloj Crkvi, dok će se u Užicu prikupljanje potpisa organizovati u subotu 4.marta.

Izborni štabovi ostalih kandidata za sada nisu objavili mesta i vreme kada će prikupljati potpise podrške. Prema izbornim pravilima kandidati treba da prikupe 10.000 potpisa koje će overiti notari. Izborna dokumentacija se mora predati Republičkoj izbornoj komisiji najkasnije 12.marta u ponoć.