Politika Vesti

RIK prihatila kandidature Vučića i Jankovića

U nedelju 5.marta Republička izborna komisija je održala dve sednice (9 i 10) na kojima su doneta rešenja o proglašenju Aleksandra Vučića i Saše Jankovića za kandidate za predsednika Republike na izborima raspisanim za 2.april 2017.godine.

Na 9.sednici je doneto rešenje kojim se proglašava Aleksandar Vučić, diplomirani pravnik iz Beograda, za kandidata za predsednika Republike. Njegaje predložila Koalicija Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačić, Socijaldemokratska partija Srbije-Rasim Ljajić, Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma, Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Milan Krkobabić, Pokrt socijalista-Aleksandar Vulin, Srpski pokret obnove-Vuk Drašković, Pokret SNAGA SRBIJE-BK-Bogoljub Karić, Savez vojvođanskih Mađara- Vajdasági Magyar Szövetség-Ištvan Pastor. Ova kandidatura je podržana sa 56.516 pravno valjanih overenih izjava birača.

Na 10.sednici je doneto rešenje kojim se proglašava Saša Janković, diplomirani pravnik iz Beograda, za kandidata za predsednika Republike na izborima raspisanim za 2.april 2017.godine. Kandidata Sašu Jankovića predložila je Grupa građana «Za Srbiju bez straha», a kandidatura je podržana sa 17.134 pravno valjane overene izjave birača.

Izvor: sasajankovic.rs