Izbori Vesti

Proglašene kandidature još četiri kandidata

Republička izborna komisija je u toku nedelje i ponedeljka donela odluku o prihvatanju kandidatura još četiri kandidata. RIK je donela rešenja o privatanju kandidatura Aleksandra Popovića, (Demokratska stranka Srbije), Nenada Čanka (Liga socijaldemokrata Vojvodine), Miroslava Parovića, (Narodni slobodarski pokret) i Luke Mladenovića (grupa građana Ljubiša Preletačević Beli).

Grupa građana “Bela lađa – kapetan Vučetić” koja je predložila Predraga Vučetića je dobila nalog da u roku od 48 sati otkloni nedostatke u izbornoj dokumentaciji.

Posle burne i dramatične sednice Republičke izborne komisije doneta je odluka da se prihvati kandidatura Luke Mladenovića – Ljubiša Preletačević Beli. No, za simpatizere ovog kandidata još uvek nije sve gotovo jer postoji mogućnost da zainteresovani građani ulože žalbu Upravnom sudu gde bi ova kandidatura mogla biti odbačena.

U ovom trenutku jasno je da će na predsedničkim izborima učestvovati jedanest kandidata Aleksandar Vučić, Saša Janković, Vojislav Šešelj, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Saša Radulović, Milan Stamatović, Aleksandar Popović, Nenad Čanak, Miroslav Parović i Luka Mladenović.

Žrebom će 17.marta će na programu RTSa u direktnom tv  prenosu biti određen redosled kandidata na izbornim listićima.